Beanne

Üdvözöllek a Birodalmamban.
Oldalamon Saját Írásaimat láthatod.

Lépj be
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Üdvözöllek

Sziasztok, Kedves Idelátogató Olvasók! 

Oldalam legelsőként http://beate-kary.blogspot.hu oldalamon lévő írásaim átirányított linkjeivel fogtok találkozni. 

2017-ben történt egy névváltás Beanne lettem ez azért lett, mert sokan könnyebben tudták megjegyezni ki is vagyok mi is vagyok külföldi oldalakon. 

De az írói nevem megmaradt és továbbra pluszban a Beate Kary névvel leszek elérhető. =) 

Figyelem!

Leginkább a Blog oldalam szeretném reklámozni és sok olvasót gyűjteni magamnak. 

Természetesen lesz olyan írás is, amit itt is meg fogtok találni. Egyelőre inkább Oldalam a fentebb olvasható funkciót fogja betölteni. Köszönöm, ha idelátogatsz és követsz.

 
Affik
Tartalom
 
Bannerek

 
Novellák

Lány a parkból

2017.03.17. 13:14, Beanne

Fel szeretném hívni a figyelmeteket, hogy az olvasandó személy Hrisz Bordigen , Kae kitalált szereplője !

Majd ha elolvastátok az írást megadom a hozzá való adatokat is.

 

Köszönöm a megértést.

2009

 

  Mikor visszagondolok az elmúlt hónapokra érzem, ahogyan elmosolyodik a szám. Noha én magam erősen vissza akarom húzni, hogy komor és határozott tekintettem maradjon, ahogy várok a barátomra a hajóállomáson, még sem tudok komor lenni. A férfi, aki már öt hónapja gondolkodás nélkül képes lenne akár utánam beleugrani a mély tengerbe is, eleinte nem volt ilyen.

Hrisz Bordigen magas rangú katona, aki nem fordul meg akárki után. Ám azon a napon valahogy még is összehozott minket a sors.

  A férfi élete a megszokott mederbe telt. A család igen előkelő, így amíg otthon tartózkodik, kötelező mindent elviselnie, amit a család óhajt. Mivel, törvénytelen gyermek, mely szigorú titokkal őrizte a család, ezért is igyekezett inkább megfelelni az elvárásoknak, pontosan ezért minden szó nélkül bele egyezett az Akadémiai beíratásra. Én a kezdet kezdete óta megértettem a családi helyzetet, a titkokat, és a vele járó kötelezettségeket. Mikor rákérdezek, Hirsz a mai napig azt állítja, szerette a katonai Akadémiát, attól függetlenül, hogy kötelező volt neki, és csak bólogató kutyusként a családi béke miatt járt oda.

  Az édesanyja a szülés után vonult kolostorba. De Hirsz mikor nagyobb volt, sok tépelődés után, elkezdte felkeresni. Noha, miután rálelt, nagyon ridegen bánt vele, ő még sem adta fel a látogatását. Mikor bevonult katonának, akkorra fogadta el és így minden pénteken őt látogatta.

Pontosan egy ilyen pénteken találkoztunk. Én sem voltam szerencsés az éveim során. A szüleim egy balesetben meghaltak. Még akkor kicsi voltam, és nevelőotthonba kerültem. Egyik nevelő szülő követte a másikat. Az életem, hasonlított a fehér Leander című filmhez, ami miatt el is kell mosolyognom magam, noha velem ellentétbe, az édesanyám nem gyilkos volt. Viszont minden bajnak van orvossága. A mosolyom, a nevetésem, volt a gyógyír a könnyeimre s a bánataimra.

Azon a pénteken, Londonban, a parkban, ahova szerettem járni, minden békésnek tűnt, itt minden problémám eltörlődött egy időre. A mostani nevelőanyám, egy nagyon kedves, szerető asszony volt. Szerettem és sokat köszönhetek neki, annyit dolgozik értem, pedig jómagam is már dolgozom. Ősz volt, és a levelek, csodás barna, sárga színekkel hullottak a fákról a földre.

A padon ültem, ahol a tankönyvem volt nyitva, de a levelek játéka jobban elvonta a figyelmem, így elmélyülten néztem őket.

Váratlan valaki dühösen mellém huppant. Dühösen fortyogott magában valamit, a családról és az őrületről meg arról, hogy most már nem kell sok és elmegy olyan messzire, hogy a családja ne találjon rá. Ám ekkor felnézett. Kissé meg volt lepődve, ahogyan néztem rá, majd mikor megláttam a vajszínű ruháján, a kitüntetéseket, rögtön elszégyelltem magam.

Az arcát tanulmányozva azonnal az a gondolat futott át az eszembe, hogy nem csak nekem lehetnek gondjaim, hanem egy olyan embernek is, aki katona. A kitüntetésekből rájöttem, Admirális.

  Rám nézett, ahogyan a félhosszú haja mögül előbukkant az a két zöld szempár, úgy éreztem a világ megszűnt létezni. Nekem is zöld szemeim vannak, de ilyen csillogó, smaragd zöld szemeket életemben nem láttam sohasem, nem csak nőnél, de férfinál… elmélyültem tanulmányoztam arcizmait, végül egyszer csak megszólalt morogva.

- Hölgyem kérem, ne vizslasson így a szemeivel, mint valami féle kannibál asszonyság. Higyje el nem vagyok ehető. Noha van rajtam izom, és egy kis hús, még sem vagyok az.

- Ó elnézést kérek - mondtam kissé elpirulva.

- Semmi probléma - ejtett egy mosolyt, beletúrt a jobb kezével hosszú világos szőke hajába, ami már – már olyan szőke volt, mint a búzamező, majd hátradőlt felnézett a fára és folytatta.

- Talán nem ön is a leveleket nézte? - kérdezte végül.

- Szeretem az őszt, így igen, én is a leveleket néztem. Ahonnan, származom, ott nincsenek fák, csak egész napos szárasság, és még éjjel is forróság.

- Kegyed honnan valós? - kérdezte érdeklődve immáron ezt a kérdését, már felém nézve tette fel, és újból rendesen ült, ahogy az előbb, mint egy jó tanult katona, egyenessel, háttal, rezzenéstelen arccal. Elmélyülten tanulmányoztam ismét kreol bőrét, izmait, amik úgy kilátszódtak vajszínű egyenruhája alól, majd elpirulva felkaptam a fejem.

- Kairo. Az – az eredeti szülő hazám. Majd, a szüleim meghaltak. Anyám, tanárnő volt, apám pedig egyiptológus. Kisgyermekként, a nevelő otthonba kerültem, először Amerikába. Aztán az első nevelőszülők, akik lezuhantak a repülővel, pár hét után átkerültem a második családomhoz. Ők félév után hajóbalesetben haltak meg, én azért nem voltam velük, mert úgy gondolták, rossz fényt vetne rájuk, így a család takarítója vigyázott rám. A harmadik… - ekkor felnéztem rá és láttam kissé meg van lepődve. Noha arcizmai alig változtak, a szemeiben tökéletesen jól láttam - szóval sorolhatnám két napig hányszor váltottam családot.

- Értem. Látom magával sem bánt az élet finomabban. - mondta ismételten morogva.

- Látja uram, erre nem tudok mit mondani. Sajnos nem. - az órájára pillantott, összeráncolta a szemöldökét, majd felém nézett.

- Most is éppen nevelőszüleinél él?

- Igen. Egy nagyon rendes nőnél. Sokat dolgozik, de megad mindent. Egy éve itt élek már vele. Most egy egyetemen tanítok Egyiptológiát a fiatal növendékeimnek.

- Ó, minő szerencse! - mosolyogta el magát, a mosolya gyönyörű volt, így úgy éreztem, újra szeretném látni, kerül, amibe kerül. - Melyik egyetemnél? Talán nem annál, ami nem messze van a katonai Akadémiától?

- De igen, uram. Ott tanítok - mosolyogtam én is.

  Pár percig ismét komor megfeszült arcizmaival tanulmányozta arcomat majd mikor én is újra komor lettem ő pislogott kettőt majd folytatta.

- A katonai akadémián töltöttem a gyerekkorom. Minő furcsaság, hogy maga pedig nem messze a közelébe lévő Egyetemben tanít.

- Látja, uram vannak véletlenek - sóhajtottam és tudtam ez a találkozás hamarosan véget ér és én soha többé nem látom őt. Ekkor rám nézett, majd az órájára, majd ismét rám felállt, végül felálltam ő is így cselekedett, megfogta a kezem és mélyen a szemembe nézett.

- Sajnos hölgyem, nekem most mennem kell. Viszont nagyon jól éreztem az ön társaságába magam. Esetleg lenne lehetőség, hogy az iskolában felkeressem valamikor?

- Igen persze! - vágtam rá egyből. Majd kissé zavarba lettem ő pedig ejtett ismét egy mosolyt majd folytatta.

- A nevem Hrisz Bordigen, örültem, hogy megismerhettem.

- Részemről. Az enyém Nefret, Nefret Amilah. A tanáriba, ha így keress, biztosan tudnak majd segíteni magának.

- Köszönöm szépen ezt a fél órát, amit eltölthettem önnel. - majd megcsókolta a kézfejem, tisztelgett és elsietett.

  Hazaérve a nevelőanyám óvva intett, hogy az ilyen férfiak általában csak kihasználják a magunk fajta tudatlan nőket. Én viszont a szívemre hallgattam, nap – napot követett és minden nagy egy ajándék volt, főleg azért mert vele voltam. Minél több napot töltöttünk egymással annál jobb volt.

  Ám a gonosz sokszor nem alszik, és legtöbbször akkor jő, elől mikor nem számítunk rá. Egy nap mikor Hrisz hazaért, a bácsikája a könyves szobába fogadta. Bárki, bármit mondott, a család feje a jó öreg Jhonson bácsi volt.

Nagy tiszteletet kívánt magának, nemcsak azért mert nem egyszer megvédte már a hazáját, hanem mert nagy tekintélye is volt, sok ismerősei. Ráadásul az országba ő volt a második leggazdagabb ember a királyi család után. Sok pletyka terjengett, honnan szedett ekkora nagy örökségre, de ez a titok máig fedve marad.

  Mikor behívta a tudatlan férfit már akkor sejtette az, ha bácsikája maga hívatja egy komornyikkal annak igen nyomós okai lehetnek és olyan érzése volt ez az ok nem lehet más, mint a titka. Belépett a szobába, a bácsikája éppen a megszokott teáját itta olyan eleganciával, hogy még egy király sem tudott volna belekötni. Letette a kis szekrényére, komor tekintettel a férfira nézett, összekulcsolta a kezét és hosszú mély hallgatás után megszólalt.

- Nos, fiam. Úgy látszik a sok tanulás és tanítás mellet akadt szabad időd is. Egy pár barátom azt mesélte, hogy mostanában egy lánnyal láttak téged. Utána kutattam. Nem gondolod komolyan , hogy egy ilyesfélével engedlek téged mutatkozni ? Ez a kis csitri…

- Bácsikám! Nem csitri! Ő igen, igen finom hölgy, Egyiptomból.

- Csendet! - förmedt rá a bácsi - Te visszabeszélsz nekem? Nekem?! Ki adta a kenyered, a ruhád, az iskolád! Mit képzelsz te magadról?? Úgy látszik, elfelejtetted hol van a helyed Hrisz. Majd én újra az emlékezetedbe vésem… - Mondta vészjósló hanggal.

- Bácsikám, a hölgy nem tehet semmiről! Büntess meg engem. - morgott a fiú továbbra is, arca olyan komor volt, mint a kőszikláé és nem félemlítette meg a bácsikájának mérge.

- Azt mondtam csendet! Ne félj fiacskám, vele nem lesz semmi… majd te... megtudod, hol a helyed most pedig távozz ! Mielőtt ki nem teszlek az utcára - Hrisz bólintott.

- Egy petákot sem kapsz, addig, míg el nem veszel egy hozzád való nőt akit én kijelölök most pedig meny.

  A férfi elment, de legbelül mélyen úgy érezte bácsikája nagyon rosszban sántikál, így az éjjel, az ablakán, egy kötél segítségével melyet még gyerekkorából hagyott meg, lemászott a falon, és elsietett a hatalmas nagybirtok rejtett zugaiban. Mikor végre az utcára kiért tudta már nagyon késő van, de az érzései csak nem hagyták békében, így egyből hozzánk sietett. Becsengetett ahol nevelő anyám nyitott ajtót.

- Ó jó estét. Kit tisztelhetek – e nemes küllem mögött?

- Hölgyem, én a nevelt lányát Nefretett keresem.

- Értem , mindjárt szólok, neki kérem, jöjjön be és várjon - türelmesen várt az előszobába majd mikor megláttam éreztem nagy baj van .

A fogadott anyám elsétált én pedig teát melegítettem nekem és Hirsznek. A férfi átvette a csészét majd ennyit mondott.

- Nagy bajba kevertelek a bácsikám tudomást szerzett rólunk.  Úgy érzem holnap valami aljassággal fog ideküldeni valakit és elküld téged engem meg a harcba küld.

- Ő csak egy ember Hirsz nem az isten - mondtam nyugodtam és ittam a teámból.

- Sajnos neki sok pénze van, akárkit megtud rávásárolni. Kérlek szépen hallgass rám, szökjünk meg még ma este. Kérlek Nefret.

- Hova mennél? Minden titkodról tud - mondtam kissé már idegesebben. Ő bólintott majd rám nézett.

- Vannak, ismerőseim Amerikába ott elbújunk, majd valahol új életet kezdünk - sóhajtottam majd, felálltam.

- Jó kis bonyodalomba kevertél engem. Adj egy kis időt, míg szólok az nevelőanyámnak és összeszedek pár holmit.

- Rendben, és Nefret. Bocsánat - több kérdés is járt a fejembe, de szívem, legbelül azt súgta így kel tennem.

  Voltatok már úgy, hogy nagyon éreztetek egy érzést, amiért képesek voltatok akármit megtenni? Nos, én is így voltam az érzés már megvolt, csak még nem tudtam biztosra mi az.

  Szerelem? Vajon pár nap, pár óra, pár beszéd elég erre?

Elmeséltem nevelő anyámnak mindent, olyan jó lelkű volt, hogy képes volt még falazni is nekem, ha netalántán tényleg felkeressen valaki a reggel.

  Visszatértem egy hátizsákkal Hriszhez ránéztem, megfogta a nevelőanyám kezét és ennyit mondott.

- Hölgyem, köszönöm, hogy segít minket. Higyje el, nem vagyok olyan férfi, aki bántaná Nefretet. Hisz azért jöttem, hogy figyelmeztessem az esetleges veszélyre. Sajnálom, hogy belevontam ebbe.

- Elhiszem önnek. Kérem, nagyon vigyázzon a lányomra.

- Meglesz.

Elköszönt tőlem én is átöleltem, majd elindultunk gyalog neki az éjszakának. Először buszra szálltunk, majd vonatra, sok órán át egymásnak dőlve zötykölődtünk. Másnap reggel pedig kompra szálltunk és úgy folytattuk az utunkat. Eközben, valaki reggel igen bosszús volt.

- Uram, a hölgy… jártunk nála, hogy visszatoloncoljuk Egyiptomba, de ő nem volt otthon.

- Magyarázza meg, hogy lehet ez? A fiam itthon van, ő nem szólhatott neki. Akkor hogyan tud eltűnni egy lány a semmibe?

- Elnézést uram, hogy kételkedem, de biztos a szobájában van?

- Már, hogy ne lenne! - förmedt rá az ügynökre - ekkor a komornyik kissé izzadva, óvatosan a bácsihoz lépett valamit a fülébe súgott ekkor ő felpattant és ráförmedt. - Micsoda? Ez hogyan történhetett meg?

- Nem tudom uram pedig odafigyeltünk rá.

- Gondoskodjon róla, hogy a fiút azonnal kitiltsák a családi vagyonból, ami rá szállt volna. Ahogy mondtam egy petákot sem kap. Az iskoláját se fizetettem többi, és mindent megvonok tőle, innentől álljon meg a maga lábán.

Így történt a nagy megszökésünk és az, hogy Hrisz Bordigen egykori komor élete eltűnt a mélyben valahol.

Először Amerikában voltunk, ott éltünk három évet, de végül mind kettőnk vére nem nyugodott, így úgy éreztük át kell költöznünk Írországba, oda ahol béke honol, ahol nagypénzű emberek nem uralkodnak azokon, akiknek nincs pénzük.

Boldogok voltunk és az óta is ott élünk már két éve, boldogan, szerelmesen. Én tanárnőként ő pedig építészként dolgozott. Most már tudom az óta a bizonyos este után mikor útnak indultunk ketten, mindent megtenne értem. Én pedig ezt a szerelmemmel viszonoztam. Ám már ahogy a történetem elején is írtam, valami megváltozott pár hónapja és úgy érzem szerelmem valami komolyabbra szánta el magát, amit nem bántam.

Mikor végre megérkezett a hajó, úgy éreztem magam, mint egy gyerek a szülinapján.

Több perces várás után végre ő megjelent és elé futottam és a karjaiba ugrottam.

Felém hajolt és gyengéden megcsókolt, ugyanúgy ahogy először tette, mikor szerelmet vallott nekem. A kedvenc kis Ír sörözőnkbe mentünk, megünnepelni hazatértét. Ő egy jófajta barna sört rendelt, én pedig egy gyümölcslevet. Mikor kihozták és én belekortyoltam a finom gyümölcsös italba, ő kérdően rám nézet.

- Hölgyem, ön mióta tért rá ennyire egészséges dolgokra? Hol a Cappuchinó? Hol az élvezet?

- Szóval … - Estem zavarba, ekkor ő elmosolyodott , átölelt és magához húzott és megcsókolt.

- Tudod mit? Mennyünk haza, ott folytassuk ezt a kis meghitt beszélgetést.

- Remek – mosolyogtam el magam.

Hazasétáltunk ott összebujtva a kanapén a tüzet bámultuk, ő halkan a fülembe súgva ennyit kérdezett.

- Mit szólná, ha ilyen lenen mindennapok életed végéig? - elhajoltam és megkérdeztem meglepődve.

- Na, a komoly katona talán nem megkér?

- Nos, kedves Nefret , de.  Hozzám jössz ? - Gonosz vigyor jelent meg az arcomon majd én is a föléhez hajoltam és belesúgtam a fülébe.

- Kedves Hrisz , azt hiszem, hozzád jövök.  Ennek két oka van, az egyik... Szeretlek a másik, a gyerekednek apa kell. - ekkor értetlenül rám nézett és utána értette a jeleket, amiket már pár hónapja takargatni próbáltam előle .

- Te kis … jaj , de boldog vagyok ! Egy baba? A miénk? Közös?

- Te vagy az apa - vigyorogtam, átölelt és újra megcsókolt.

Végül újra szorosan egymáshoz bujtunk és az esküvőt tervezgetve szép lassan el is felejtettem a múltam. Akkor abban a percben, mikor megkérte a kezem és igent mondtam úgy éreztem eltűnik minden, ami volt, ami fájdalmat jelentett. Akkor új családot kaptam és úgy éreztem ezt a csalódott sohasem akarom elveszteni. Boldog voltam, és tudtam vele az is leszek életem végéig.

 

Vége

 

2009.

 

 

Köszönöm a kinézetet lindadesign-nonstop.hu oldalának.


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu