Beanne

Üdvözöllek a Birodalmamban.
Oldalamon Saját Írásaimat láthatod.

Lépj be
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Üdvözöllek

Sziasztok, Kedves Idelátogató Olvasók! 

Oldalam legelsőként http://beate-kary.blogspot.hu oldalamon lévő írásaim átirányított linkjeivel fogtok találkozni. 

2017-ben történt egy névváltás Beanne lettem ez azért lett, mert sokan könnyebben tudták megjegyezni ki is vagyok mi is vagyok külföldi oldalakon. 

De az írói nevem megmaradt és továbbra pluszban a Beate Kary névvel leszek elérhető. =) 

Figyelem!

Leginkább a Blog oldalam szeretném reklámozni és sok olvasót gyűjteni magamnak. 

Természetesen lesz olyan írás is, amit itt is meg fogtok találni. Egyelőre inkább Oldalam a fentebb olvasható funkciót fogja betölteni. Köszönöm, ha idelátogatsz és követsz.

 
Affik
Tartalom
 
Bannerek

 
Novellák

A Szitaötő és Szerelme

2017.03.16. 18:43, Beanne

Istenem, első "gyermekeim" közül az egyiket megtaláltam. Nagy örömömbe, gyorsan kutyafuttába átnéztem, átjavítottam és meg is osztom veletek. Ha hiba van benne, még akkor bocsánat, de az ilyeneknek úgy fel tudják dobni a napomat. Gondolom, aki régebb óta ír, ismeri az érzést. 
Ez egy 2004-es írásom.

 

Feltöltöm netek, nagy szeretettel :)

 

A szitakötő és szerelme

 

 

„Magányomba burkolózva ülök a tó partján,

Fejem felett szomorúfűz ágaskodik,

S ölel magához tompán.

Levelei, miket a szél arcomba fújt,

Gyengéd simogatással próbálják

Feledtetni bánatom, s érzem,

A fa lelke lassan kibontakozva

Győzi meg erőtlen létem arról,

Sosem vagyok egyedül.

Ahogy ezt elhiszem, hirtelen a tó

Egy kristálytiszta pontja felett meglátlak

Téged a Hold fényében, ahogy közeledsz.

Angyalok városából érkeztél hozzám,

Segítségemre siettél, kezem megragadtad,

S magaddal vittél a fényre a sötét veremből,

Melynek oly régóta voltam rabja. ”

 

Írta: Dávid Adrienn

 

Mind mindenki tudja az emberek jövője a technika és az orvostudományi fejlesztésekkel kezdődött. Azt még én sem tudom, mi ösztönözte az állam elnökét arra, hogy kísérleteket engedjen. 
Az a lényeg, hogy 2009-re megjelentek az első hivatalos vírus fegyverek. Lehet, hogy ezzel most butaságot mondtam. De azt jól tudja bizonyára mindenki, nem minden történést dokumentálnak. Beleértve ezeket, az új fegyvereket sem. És az sincs benne, hogy 2018-ra kialakul az új mutánsbiológiai fegyver melyet embereken, kísérleteztek. Egy balesett miatt később ez a vírus elszabadult. Köszönhetőn az egyik fő orvosnak, Gedeonnak. Segédje, aki megpróbált mindent megakadályozni kilépett. Viszont gyermeke Mett átalakulásba kezdett. Mutáns gépfegyver lett majdnem belőle, de a jó szíve miatt nem oltott ki embereket inkább a megmentésükért harcolt, mint rendőr. Cristofer mindent megpróbált megtenni Gedeon ellen. De csak azt érte el, hogy Gedeon nem dolgozhatott tovább. Viszont Gedeon-nak volt egy –két fejlesztése, amikről senki nem tudott. Így ezért hamar bejutott a fehér házba. Rossz idők jártak ránk és egyre rosszabb helyzetben voltunk. Az embereknek szükségük volt valakire, aki ha nem is hős, tud segíteni rajtunk. Hamarosan Cristofer két legjobb barátja meghalt. Mel aki egyetlen legjobb barátja volt még az általános iskolából megőrült. Az erdőbe menekült és sohasem látták élve viszont. És Emma, akit főiskoláról ismert, Mell felesége belehalt a szülésbe. Így magára maradt egyetlen egy gyermekük, Viktor. Cristofer magához vette legjobb barátai gyermekét. Ő neki két gyermeke volt már. De mégis, valahogy érezte Viktor egy különleges gyermek. És nagyon vigyázni kell rá. Cristofer édesanyja, viszont aki már közel járt a kilencven éves korhoz, nagyon babonás volt. De viszont látta a jövőt. Cristofer félt, hogy a kisgyermeket el fogja ítélni, akinek szitakötőszerű szárnyai voltak. Viktor is fertőzött volt, de nagyon erős volt a szervezete és szembe szállt a vírussal. Mikor Cristofer hazaért rögtön bement a kicsivel abba a szobába ahol édesanyja a hintaszékbe üldögélt.
- Nos? Nem szólsz semmit?
- Homály, sikoly. Ez a gyermek, maga a szenvedés. Felemészti őt majd a fájdalom. De van még valami.
- Micsoda?
- A meg nem született lányod ő fog rajta segíteni. Tudom. Ő jó lesz és jóságot fog adni a fiúnak is. Akibe később beleszeret.
  Hamarosan megjelent Cristofer felesége és mosolyával hamar megnyugtatta férjét, aki egy kicsit ideges volt. Jenny látta, a kicsit is, akit a férje magával hozott.
- Szóval akkor Emma és Mell meghaltak.
- Igen. Ti jól vagytok Carrie-val?
- Igen, jól van a kicsi. A kicsinek van neve?
- Viktor. Tudom, hogy ő jó.
- A fiunknak találtál valamit?
- Igen. Egy új orvosság elmulasztja a fájdalmait.
- Elég sok problémát jelent neki a gondolatok olvasása és a gyorsasága. De végül is öt éves. Nehéz ilyenkor még kordába tartani a képességeit. Hamarosan meghalt Cristofer édesanyja. De Carrie születése hamar boldogságot csalt Jenny és férje arcára. Carrie miután megszületett kivizsgálták, de egyelőre semmi elváltozást nem látott. De a vírust nem lehetett mindig kimutatni. Hiába tartották otthon a gyerekeket, néha még voltak kik kicsúfolták őket, ha a ház előtt játszottak. Egy idő után már csak a kert maradt. Ami a ház mögött volt eldugva. Hamarosan Carrie élete teljesen megváltozott. Hatéves korába történt vele egy autóbaleset.  A keresztapja meghalt a balesetbe. És senki más nem tudott rajta segíteni csak én. A vérem ugyanis néha fura dolgokat művelt. És ez azok közé a fura dolgok közé tartozott. Adhattam Carrie- nak vért. Utolsó esélyként tartottak fenn. Fél év múlva Carrie-nak látszottak az elváltozások. Az én betegségem jelent meg rajta. Bár nem volt szárnya, viszont ugyanúgy kék volt a szeme a sötétbe. Ahol az ember már semmit sem látott ő nagyon is jól látta a dolgokat. Ugyanúgy megérezte az emberek levegő vételei, a halk lépéseket. A mozgása gyors volt és csendes. Sohasem tudtat elfelejteni, hogy egykor megmentettem az életét. Mett gyorsan tudott futni és ő a rendőröknek segített és szerencsére az ő segítségével hamarosan jobb lett az élet a városunkban. De ha nem lettem volna, akkor ő sem ment volna sokra. Az évek hamar elrepültek felettünk és én észre sem vettem, hogy hamarosan Carrie-ból mennyire gyönyörű lány lett. Mindent, amit tudtam, Mett tanításának köszönhettem. Hisz ő igyekezett lehetőleg miden küzdősportot megtanulni. Egyik éjjel mégis Mett nélkül kellet követnem a nyomokat, amik hamarosan Gedeonhoz vezettek. De ezen az éjjelen nem csak én vadásztam a rosszakra, valaki követett. Egy nő. Legalább is az alakjából tudtam, hogy egy nő. Megálltam és hamarosan a követőm is megállt. Egy kicsit féltem hisz majd nem azokkal a képességekkel rendelkezett, amik nekem voltak.
- Ki vagy?
- Védőangyalod.
- Nem emlékszem arra, hogy kértem volna –e testőrt.
- Nem is kell. Én csak segítek.
- Nem akarom, hogy miattam bajod legyen.
- Bajom? Ha tudnád, mióta követlek. Mindig ott voltam melletted. Minden lépésedről tudok. És minden titkodról is. Majd még találkozunk. Most elmegyek.
Erre eltűnt. Aznap nem követtem a nyomokat. Tudtam, hogy Carrie volt az. Csak ő rendelkezik ilyen képességekkel. Nem árultam el az apjának, hogy segít nekünk. Hisz, tudtam, hogy azzal Mett –et is beárulnám. Hisz a lánynak, nem taníthatta meg azokat a harcművészeteket, amiket ő tudott. A kertbe mentem mikor hazaértem. Tudtam, hogy Carrie a tavat nézi. Mindig azt szokta, ha egyedül van, vagy ha szomorú. És most éreztem, hogy szomorú. Odamentem hozzá, de nem mentem túl közel hozzá.
- Carrie. Azt hiszem valamit el, akarsz nekem mondani.
- Igen. Sajnálom. Azt, hogy rájöttél arra, hogy én vagyok az, aki figyel téged. Ennyi időbe telt, míg rájöttél, hogy én vagyok az? Régóta követtelek és figyeltelek.
- Nem érdekel mióta követtél. Örülhetsz neki, hogy apád nem tud róla.
- Te kis bolond! Apám bízott meg ezzel! Először hülyeségnek tartotta. Még ellenezte is. De Mett tudtat, hogy egyszer szüksége lesz majd rám.
És most jött el az –az idő, amikor segítenem kell neki. Nem azt mondom, hogy apám nem bízik meg benned. Csak egyszerűen, tudni akarta minden rendbe –e megy azzal, amivel Mett megbízott. És most, hogy rájöttél arra , hogy követlek, azt hiszem nincs miről már beszélnünk.
- Jól van. Nyugi van. Szóval, gondoljunk át szépen mindent. Apád először Mett-et kéri meg aztán most téged. Azt mondod apád csak tudni, akarja, hogy minden rendben –e megy. De láthattad, hogy semmi olyan dolgot nem teszek, amivel veszélybe sodorhatnálak téged vagy a családod. De szerintem, nem bízik meg bennem, amit megértek.
- Mi? Hogyan mondhatsz ilyet? A fiaként tekint majdnem.
- Carrie azt hiszem ezt megbeszéltük. Azért mert rajtad segítettem nem tartozok a családhoz.
- Értem.
- Nem szerintem te egyáltalán nem érted.
- Jól van, hagyjuk ezt az egészet. Valahányszor nekiállunk beszélgetni veszekedés alakul ki köztünk. Én nekem elegem volt ebből most megyek.
  Ekkor vettem csak észre azt, hogy Carrie szeme könnyes.
- Carrie van valami baj?
- Van. De erről nem beszélhetek. Mert ez rólad szól. És nem rólam.
Erre elment. Nyugtalan lettem. Vajon mit akarhatott ezzel mondani. Valamit titkol előlem. És még Gedeon is. Nagyon ideges voltam mikor leültem enni a többiekkel. Cristofer azóta igazán megváltozott. Arca öreg lett mégis kedves és megértő. Rám nézett majd Carrie-ra.
- Ma mesélte nekem Carrie, hogy elég közel jársz Gedeonhoz. Igaz ez?
- Igen Cristofer. Igaz.
- Akkor mire Mett felépül hamarosan a problémáink, megszűnnek.
- Tényleg, Mett-el mi van?
- A sebei még csúnyák, de tudod, ilyenkor örülök neki , hogy egy kicsit mások vagytok.
Erre Carrie-ra nézett.
- A sebei gyorsabban gyógyulnak, mint egy átlagos ember sebei. De így is feküdnie kell.
- Szeretném, ha Carrie többet nem szimatolna a dolgaim után.
- Gedeon nem csak a te problémád. Amiről nem tudsz és ezt sohasem mondtam el nektek. Jól figyeljetek rám. Ami veled történt Carrie Gedeonnak köszönheted. És még egy te sokkal erősebb, vagy mint….
- Mint én? Na ne röhögtess.
Erre felállt az asztaltól.
- Ez nem vicc! A legutolsó mérések ezt mutatják! Viktor. Carrie-ban van az ellenszer, amit keresel. Ő a kulcsa annak, hogy megszabadulj a szárnyaidtól. Egy kicsit normálisan élhetsz. És ha Carrie–val történne valami, akkor ez a lehetőség, elúszik. Ezért nem küldöm többet utánad.
Carrie dühösen rám nézett.
- Szóval így állunk. Tudod mit elegem volt mindenből.
Elment az asztaltól. És egy jó ideig úgy éreztem, nem fogom őt látni.
- Tudod. Carrie mindig kiállt melletted. Akár tetszik akár nem. Az életét mentetted meg. És ehhez nem elég egy egyszerű köszönöm. Carrie kicsi kora óta máshogy nézz rád. És most, hogy felnőttél, és megizmosodtál, nem hiszem, hogy sakkozni akar veled.
- Mi van? Ezt te mondod a saját apja!
- Viktor. Carrie szerelmes beléd.
Úgy éreztem egy tőrt, döftek belém. A válasz annyira egyszerű volt. Annyira érthető.
- De te, hogy is mondjam. Te egyszerűen nem is vetted észre Carrie-t. Tudom, hogy túl sokk a dolgod. De ha tehetné, megölhetne téged. Hidd el . Sokkal erősebb nálad. Tessék.
Erre egy bőrkötésű mappából elővette a mai eredményeket.
- Ez Carrie vérének eredménye.
- Sokkal magasabb, mint egy…
- Mint egy átlagos nőé. Nem azt mondom, hogy egy terminátor de… De az ereje egyre veszélyesebb lesz. Vigyáznod kell vele. Mert ha magadra haragítod, akkor…
- Akkor?
- Minden, amit eddig tettünk eltűnik. Te vagy a remény.  Ha Carrie megöl azzal tönkre, tenné magát. Tudod, mit akarok ezzel mondani?
- Gedeon ellenem, használhatja.
- Igen. Erre akartalak figyelmeztetni. Nem akarom, hogy a lányomból egy ilyen szörnyeteg legyen. Idáig attól féltem, hogy ez megtörténik veled. De most attól kell félnem, hogy a lányom hozza el a világ végét szép nem?
Gedeon hangjába félelem volt. És meg is értettem valahol. A pánik és a rettegés akkor ölelte át a családot teljesen, amikor egy nap Carrie-t elrabolták. És hátrahagytak egy levelet és egy térképet. A levél nem tartott sok jót. És nem elég az, hogy Carrie élete volt a kezembe kiderült az is , hogy van egy unoka öcsém. Amikor megtudtam, hogy a családomból maradt még valaki teljesen elárasztott a fájdalom. Egyből elindultam, és reménykedhettem abban, hogy Carrie –nak nincs semmi baja. Sohasem gondoltam volna arra, hogy Gedeon egy régi kórház helyén alakit, búvóhelyet. A volt kórház romjaiból szép kis házat húzott fel. Gondolom itt is készítette a kísérleteit. Nagyon könnyű volt bejutni egészen a szellőzőnyílásig. Viszont benn sokk őr állt. Ahogy csendben haladtam és a többi nyíláson lefelé bámultam és próbáltam megkeresni Carrie-t és az unokaöcsémet, egy csomó szobát láttam. Kísérleti alanyok voltak ezekbe, a szobákba. Egy-két alany láttán teljesen megváltoztattam a véleményemet ön magamról. Mert nekem egy szárnyam volt . Viszont volt olyan is aki teljesen szörnynek festett .Mikor megtaláltam az unokaöcsémet lemásztam hozzájuk de ahogy leértem máris el kezdhettem verekedni. Egy-két ember ugyanis nem szerette volna azt, hogy én kiszabadítsam Carrie-t és a fiút, akinek a nevét még mindig nem tudtam. Mikor megjelent Gedeon hirtelen mindenki megállt.
- Szóval te vagy az- a fiú akit kinéztem az 528-as kísérlethez. Szép száll legény lett belőled ám. Megizmosodtál és meg is nőttél. Apád büszke lenne rád. Tudod, a barna szemeid édesanyádra emlékeztetnek. Mikor még nem korcsosultam el sokat segített a kutatásaimnál. Később aztán apád is besegített. Mikor megtudták mit is, akarunk, persze mindent elleneztek. És most te is azt teszed, amit ők. Ellenem harcolsz. Mielőtt bármi is történne hadd, mutassam be neked, ez itt Ryan. Az unkaöcséd és gondolom Carrie-t már, ismered. Mind a kettőjüknek közük van hozzám. Az unokaöcsédet, mint téged is akkor néztelek ki mikor még, meg sem születtetek. Carrie-nál más volt a helyzet. Hisz az ő testvére fertőzött volt. Viszont ő normális volt. Emberként élhetett volna.
Így hát itt volt a legmegfelelőbb alkalom. Vajon a sejtjeid tényleg segítenek –e másokon, ha kell. És ahogy látom igazam lett. A véred átalakult azért, hogy segítsen Carrie-nak. Ekkor átadtad magadból a vírust. Cristofer tudtat mit vállal fel. Viszont azt nem tudta , hogy ezzel megváltoztatta a te életed, hisz Carrie vére nem ilyen. Nem. Carrie más. Ő rá vagyok a legbüszkébb . Ő a te ellen mérged . A vérének a segítségével részlegesen meggyógyulhatsz. Viszont, ha most mellettem, állna akkor egy fegyver, lenne ellened. Az eddigi kutatásom legfejlettebb és legtökéletesebb kutatása. Mondok valamit. Nos mivel mind a hárman rendelkeztek valamivel, adok 20 percet, hogy kiszabaduljatok. Ha nem sikerül, akkor lövünk. Hirtelen megfordultunk. Tudtam, hogy Gedeon nem normális. De, ennyire. Még el sem jutottunk az ajtóig mikor lövést halottam. Oda sem néztem megfordultam és Gedeonra lőttem. Miután Gedeon meghalt és a többiek meg eltűntek láttam, hogy Carrie fekszik a földön. A karjaimba vettem és hirtelen elindultam hátamon az unokaöcsémmel. Hazaérve Cristofer azonnal segített a lányán. Viszont csak én adhattam ezúttal vért neki. És ha már erről volt szó Cristofer segített rajtam is. Mikor maghoz tértem azt vettem észre, hogy nincsenek szárnyaim. Nem bántam a dolgot. Mert repülni repülhettem repülővel is. Carrie két nap után tért magához. Rám nézett és aggódva kérdezte mi történt. Minden elmondtam neki. Mindent, ami az után történt, hogy ő elájult.
- Akkor Gedeon meghalt. Mett a többieket elfogta, és most jobbá teszzük a világot?
- Valami olyasmi.
- Mi van Ryan-nel?
- Mi lenne? Magamhoz veszem. Viszontkérdezhetek valamit.
- Igen.
- Szerinted az baj, ha tetszik nekem valaki és kedvelem?
- Nem. Csak ha lányról van szó, nem mindig marad ez barátságnak.
- És ha én nem is barátságot akarok?
- Rólam beszélsz?
- Igen. Rólad. Szerinted megpróbáljuk?
- Szerintem igen.
A világ jobb lett. Azóta Cristofer nagy kitüntetést kapott. És mi meg. Nos összejöttünk. Szerettük egymást és ez volt a lényeg. Hamarosan elköltöztünk és együtt éltünk az unokaöcsémmel együtt. És ma, ha végig megyünk az utcán csak annyit, suttognak utánunk. „Nézd, ott van a szitakötő és védőangyala” Még mindig félnek tőlünk, ami talán annyira nem is baj. Néha azért nehéz ezt elfogadni, hogy másként néznek ránk. De néha egyetlen egy lépéssel vagy cselekedettel kezdődik minden. Mint az élet is, és ezeket csak mi határozhatjuk meg és a körülöttünk lévők.
 
 
Vége
 
 
 
Adatok:
 
Oldalak száma: 7
 
Szavak száma: 2 427
Karaktere száma (szóközzel): 15351
 
Karaktere száma (szóköz nélkül): 13001
 
Javítva:2017.03.16.
 
Sorok száma: 239
 
2004,
 

Köszönöm a kinézetet lindadesign-nonstop.hu oldalának.


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu