Beanne

Üdvözöllek a Birodalmamban.
Oldalamon Saját Írásaimat láthatod.

Lépj be
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Üdvözöllek

Sziasztok, Kedves Idelátogató Olvasók! 

Oldalam legelsőként http://beate-kary.blogspot.hu oldalamon lévő írásaim átirányított linkjeivel fogtok találkozni. 

2017-ben történt egy névváltás Beanne lettem ez azért lett, mert sokan könnyebben tudták megjegyezni ki is vagyok mi is vagyok külföldi oldalakon. 

De az írói nevem megmaradt és továbbra pluszban a Beate Kary névvel leszek elérhető. =) 

Figyelem!

Leginkább a Blog oldalam szeretném reklámozni és sok olvasót gyűjteni magamnak. 

Természetesen lesz olyan írás is, amit itt is meg fogtok találni. Egyelőre inkább Oldalam a fentebb olvasható funkciót fogja betölteni. Köszönöm, ha idelátogatsz és követsz.

 
Affik
Tartalom
 
Bannerek

 
Sura és Sámán Szerelme

A Ritka portéka

1. rész

1. fejezet
 
A lány lassan felnőtt, illedelemre, engedelmességre tanították, és olykor, ha ügyes és jó volt, önvédelemre. Mint minden nőnek neki el kellet fogadnia a Három Birodalom törvényeit. Ezen törvények voltak az egyetlenek még, amik valahol, ha nem is erősen, de összefogták a Birodalmakat.
A törvények között volt az is, hogy nem állhatott háborúba és bizony, a családja férjet fog választani neki. Nem is akármelyet, hanem egy Sámánt.
Mind a másik kettő birodalomba is remekül működött, így itt is, hogy a Shino béliek csak ugyan azon rangúakkal házasodhattak. Tehát, Sámán, Sámánnal, Harcos Harcossal, és így tovább. Ám Viveka kalandra vágyott, nem akart hozzá menni ahhoz kit a rossz hírneve előbb megelőzött, mint első találkozásuk. Így nagykorúságának felavatása előtt megkérte legjobb barátját Chason-t, hogy dobja be a nevét azon nevezők közé kik elindulnak a megmérettetésre. Ez olyan dolog volt, ami pár éve élt. Harcosoknak szólt kik elég bátrak túlkelni, mindenféle akadályokon át, hogy összeszedjék, a szent tárgyakat melyek elvisznek az elátkozott kövekhez. Ezen sorsolás alól nők is felmentődnek, ha kihúzták őket, de a szigorú törvények miatt, sohasem mert senki sem nevezni, egész máig.
   Ám a titok estére kiderült. Lány nem is sejtette, ám ezúttal édesapját kérték fel, hogy ellenőrizze a neveket. Mivel mindenkinek fel kell tüntetnie a saját család nevét így persze nem lehetett más nőről szó, csak az ő lányáról. Miután Anihen hazaért hiába mosolygott rá lánya vészjóslóan megállt a családi asztal előtt és őt nézte. Még Rina, édesanyja is megijedve bámulta kedvesét, oly rég látta már ilyen dühödtnek.
- Viveka. Még is, hogy gondoltad? Mikor felkértek, hogy ellenőrizzem a bedobott neveket, sose gondoltam volna, hogy az egyik lányom nevével találkozom. Mielőtt ezt cselekedted, miért nem fogadtad el, hogy te már menyasszony vagy. Valakinek a jelöltje!
- Egy olyané, akinek a neve nem bizalomgerjesztő... - felelte a lány büszkén.
- Akár bizalomgerjesztő vagy nem, nem lett volna más dolgod, mint holnap Tűz Sólyommal tartani miután kifizette volna a nyolcezer Yangot. Tudod mennyi pénz az? - Förmedt rá édesanyja.
- Gondolom sokkal több mint amennyit érek... - jegyezte meg neheztelve a lány.
- Hiába a hírnevem és az ügyes kezem, ennyit fél év alatt keresek a fegyverek javításával lányom - felelte apja elkeseredve.
-De most... Mivel a tanács más tagjai is látták a neved így két dologban határozhatnak a büntetéseddel kapcsolatban. Mivel megszegted az egyik törvény így vagy száműznek, vagy a szolgák között elárvereznek...
- Mi? - nézett a lány dühösen rájuk. - Apám ezt nem engedheted! Eladtok, mint egy lovat? Először annak a szerencsétlen nőfalónak, most pedig mindegy kinek?
- Mivel törvényt szegtél és a tanács tagjai is tudják így érted jönnek.
- Most? Eddig hol voltak? - kérdezte a lány kiborulva ám ekkor már az ajtón kopogtak.
- Jó estét. Jöttünk a lányért.
- Most komolyan oda adtok? - nézett hüledezve a lány szüleire.
- Anihen, itt van ezer Yang, meg majd a többit meg majd kárpótlásul, ha megvette valaki.
- Már ha megveszi Gremori, törvényszegők nehezen kelnek el... - rázta meg a lány anyja fejét bánatosan.
- Az ezer Yang is valami. Tanim - engesztelte férje.
- Való igaz - bólintott a férfi.
- Nos. Ha jót akarsz, velünk jössz... - nézett Gremori a lányra.
Ő pár percig hezitált majd maga is belátta jobb, ha velük tart.
A lányt egyenesen a fogdába kísérték a többi törvényszegőhöz. Ám mielőtt elzárták volna Gremori egy forró piszkavasnak látszódó eszközzel közeledett felé.
- Minden törvényszegőt, így téged is megjelölünk a bal válladon. Fájni fog, hosszan fog gyógyulni és a szám életed végéig ott marad a testeden. Nos, fogjátok le! - parancsolt az őrökre. Viveka úgy ledöbbent, hogy mire magához tért már arra eszmélt fel, hogy üvölt a fájdalomtól és éppen lekötik a sebet a vállán.
   A seb iszonyatosan fájt neki. Mikor elengedték és rázárták a rácsos ajtót egyszerűen nem tudta merre induljon. Sétálgasson, leüljön vagy mitévő legyen. Bármennyire is erősnek akart mutatkozni végül elaludt. A nagy ricsaj térítette magához és az, hogy a rab őrök sorra jönnek. Egyik ő érte is eljött, de nem kérdezte hová viszik. Minden itt élő tudta, Shion a piac kereskedés legnagyobb és legfontosabb találkozó helye.
- A foglyokat név szerint szólították. Így beletelt némi időbe míg Vivekára sor került. Majd egyszer csak felcsendült.
- Viveka Nairi. Anihen Nairi egyik lánya.
Ekkor mély csend lett és mindenki rá figyelt.
- Az nem lehet! - szólalt meg egy férfi. - Anihen jól neveli gyermekeit. Még is hogyan?
- Ez a nő vagy is,... kislány törvényt szegett! - felelte ordítva a kikiáltó. - Mivel a szülei akarata ellen szegült, megsértve ezzel családját, jövendőbelijét így árverezésre bocsájtjuk. Kezdő ár ezer Yang. Persze valaki túllicitálhatja a fix nyolcezer Yangot melyet Tűz Sólyom kínál!
    Elhallgatott majd lassan körbe nézett. A lány sose érezte magát még ennyire megalázva, mint akkor. Ahogy ő maga is körbenézett lassan lehunyta a szemét. Tudta senki se fog érte adni ennél többet. Ám mielőtt a kikiáltó újra megszólalt volna, lépések közeledtek melyek olyan súlyosan trappoltak a lány felé mintha nehéz kövek lettek volna. A férfin fekete csuklya volt, arca alig látható, még is Viveka úgy érezte őt nézi. Az alak a lány melletti férfi fele fordult, elővett egy erszényt mely igen nehéznek tűnt majd ledobta a férfi elé.
- Tizenkétezer Yang. Itt a helyszínben - szólalt meg az idegen erre a tömeg felmordult, de a csend nem tört meg.
- Micsoda? Az a lány az én tulajdonom! – hördült fel Tűz Sólyom.
- Úgy tudom ez egy árverezés! – szólt visszafelé az idegen komoran. – Én pedig többet adok, mint te...
- Uram...- kezdte finoman a férfi aki felvéve az erszényt a földről gyorsan ellenőrizte tényleg Yang van- e benne maj folytatta - ez a némber törvényt szegett. Ennyi pénzért már olyan fegyvert vehetsz, hogy megszólal, olyan nemesi lovat, mely vetekszik a ritka ménes vérvonalával. Biztos kívánod ezt a vásárlást?
- Nesze - vett elő egy másik erszényt majd a férfi elé dobta - további négyezer Yang ha végre befogod és átadod a lányt. Továbbá...- ekkor megfordult a titokzatos idegen és fejével végig kémlelte az ott állókat - Aiden Isten üzeni, hogy áldás ezen a családon. Bárkit ezek után a Narini családból eldásra kínálnak, szól nekem és visszajövök és lemészárolom a gőgös szülőket és ezt az egész cirkuszt. Most pedig, add át Vivekát.
   A férfi szó nélkül elengedte a lányt aki alig fogta fel, hogy a családját megfenyegette újdonsült gazdája. Még is, nem tudta hogyan, de arra eszmélt fel, hogy már a titokzatos idegen mellett sétál kifele a városból. Ahogy elhagyták a városvédő kapukat az idegen közelebb sétált felé.
- Ha úgy kéred, elengedlek. De persze tarthatsz velem is.
- Köszönöm kedves idegen. De ha elengedsz, előbb utóbb újra elfognak majd és a jegy miatt ismét idekerülök.
- Ja igen...- ekkor megérintette a lány sebes vállát aki ijedtébe felkiáltott, majd meglepődve pislogva meg is döbbent. Nem fájt a sebe. Olyan volt mintha nem is lett volna - milyen seb?
Ekkor az idegen tovább sétált ő pedig futva követte.
- Ezt még is, hogyan?
- Nem itt, majd elmondom. Nos, akkor jössz velem?
Megállt türelmesen várt a lány pedig szó nélkül bólintott.
- Kalandra vágytam, legalább nem egyedül vagyok.
- Rendben. Akkor pedig, jobb, ha bemutatkozok. A nevem Luka.
- Azt hiszem, nekem nem kell bemutatkoznom - sóhajtotta a lány szomorúan.
- Azért érdekelne, hogyan keveredett ekkora csávába egy Sámán lány.
- Jó. De ne itt...
- Nocsak. Kis titokzatos. Nos rendben. Akkor - ekkor átölelte a lányt és ennyit suttogott - portolj.
   Mikor újra megjelent előttük a táj egy sivatagba voltak, egy barlang bejárata előtt.
   A férfi elindult és Viveka követte. Nem érdekelte, hogy egy idegen ölelgette, az sem, hogy valószínűleg kellő távol van mindentől és bármit tehetne vele új gazdája amit akar. Ő mielőtt beljebb ment volna a barlang szájába megállt váratlan, felé fordult, de arcát még mindig nem láthatta.
- Most még visszafordulhatsz. Ez itt nem egy könnyű út. Nem tudom halottál-e erről a helyről. De a Pók kazamata előtt állunk. Másik nevén a félelmetes Kuahklo Dong előtt...
- Ahol a Pókkirálynő él? – nézett rá rémülten a lány.
- Igen és a párja a félelmetes Nesgarial. Továbbá megannyi Pókgyermekeik. Itt nincsenek büszke harcosok kik segítségünkre érkeznek. Versengés van, kié lesz a legelső tárgy. És ezért ölni, lopni, csalni, hazudni képesek. Itt nincsen puha ágy, elkészült étel, vagy finom kúti víz. Azt eszel amit találunk, azt iszod amit adok. azt csinálod amit mondok ha velem akarsz maradni. Ja, és természetesen mindezt élve végig élni.
   Ekkor csend lett. Viveka nem tudta miért, de ahogy az idegent hallgatta a szívverése mintha felgyorsult volna. Izmai, meg-megfeszültek és magának sem tudta megmondani miért, de különös forróság árasztotta el minden porcikáját. Sohasem érzett vagy tapasztalt ilyet, különleges érzés volt amit nem tudott megmagyarázni önön magának sem.
- És hová mehetnék idegen? Egy számomra ismeretlen helyre? Máshova nem mehetek. Nem térhetek vissza haza, a testvérkéimhez. Hová mehetnék ebbe a háborúba teli világba? Hogyan élhetnék békében és kivel, míg máshol szenvedés és fájdalom van.
- Hidd el lenne ahova mehetnél – jegyezte meg duruzsoló hanggal a férfi.
- Miért vásároltál meg? – kérdezte váratlan a lány maga sem tudta miért nem akart rákérdezni még is hová mehetne ő? Ugyan akkor látni lehetett rajta, hogy egy tapodtat, sem mozdul amíg nem kap választ a kérdésesre.
- Ezt most komolyan pont itt és pont most közöljem veled? – kérdezett vissza az idegen, továbbra is nyugodt duruzsoló hangon.
- Mint láthattad nem átlagos sámán vagyok, továbbá sem asszony sem nő nem vagyok még. Majd egy hónap múlva leszek csak húsz. Mi nálunk az a felnőtt kor. Akkor hívhatom magam talán nőnek. Szóval. Miért vettél meg ha nem rabszolgának akarsz, és nem is asszonynak...
- Honnan tudod, hogy nem annak akarlak csak talán mások a látásmódjaim a házaságról? – az idegen testtartása kezdett ellazulni, olyan volt mintha a lány közelébe teljesen megnyugodott volna.
- Miért vásároltál meg? – kérdezte a lány újra suttogva.
- Aiden Isten, vagy Nagy úr, kinek mi a kényelmesebb megjelent előttem. Ő vezérelt a városodba és ő mondta, hogy segítsek neked. Az már más, hogy azonnal megtetszettél és örülök, hogy velem vagy. Annak is, hogy ha úgy vesszük az én tulajdonom vagy. Ez megment azoktól akik szintén akarnak tőled valamit, ami lehet kevésbé finom és jóleső mint amire én gondolok...
- Szóval te olyasféle ember vagy akinek megjelenik egy Isten, és az ő szavára azonnal de rögtön képes vagy magad koldus botra juttatni.
- Nos idefigyelj pici lány – emelte fel a hangját majd közelebb lépett felé – én is voltam gyerek és hidd el nem holmi örökség gyanánt van a temérdek pénzem. Én nekem sem volt semmim, csak a két puszta kezem, amivel megtanítottak, harcolni és ölni. A megbízásokból lettem az aki. Voltam én már nagyon gazdag is, és éltem én hónapokon át, gonosz erdökbe elejtett ehető vadakon is. Fogalmam sincs mi az a puha ágy, szerető kezek, vagy egy kis apró gesztus, de igyekszem nő társaságába azért odafigyelni ezekre. Akármennyire is hihetetlen, sajnos a bátyámnak köszönhetően te vagy az első aki ilyen közel megtűr maga mellett és aki,... nos nem tudod mi vagyok, vagy ki vagyok, de ennyire pimaszul faggat egy köpenyes harcost...
- Tehát pimasz vagyok? – kérdezte neheztelve a lány.
- Teljes mértékbe... - felelte nyugodtan.
- Miért érzem azt, hogy valamit elhallgatsz előlem...
- Áh...- sóhajtott egyet majd nekidőlt a falnak. Pár perc mély csend honolt köztük majd ismét felé fordult – mikor születtél különleges voltál. Azt mondták áldott vagy, és kivételes. A szüleid égre-földre megesküdtek, hogy megbecsülnek és tisztelni fognak. Végül még is eladtak, mint egy lovat.
- Körülbelül igen. Még is hogyan kerülsz te a képbe? – faggatta tovább.
- Mikor kisfiú voltam. Egy városba értünk a bátyámmal. Ott találkoztam egy Jóssal, aki a bátyámnak megjósolta azt amibe most él. Ám nekem is jósolt. Persze én fiatal voltam és túl forrófejű. De most már, hogy látom a bátyámmal kapcsolatos összes jóslat beteljesülését kezdtem hinni benne. Ekkor megjelent a már előbb említett isten. Eljutatott ide, és elmondta, hogy a kérdésemre itt megtalálom a választ. Ezért akármennyit képes leszek fizetni.
- Milyen kérdés? – Viveka megpróbált közelebb sétálni de egy leírhatatlan erő azt súgta neki, hogy ne tegye.
- Hol van az a lány akit megjósoltak... - felelte halkan. – Mikor megláttalak azonnal tudtam te más vagy. A tekinteted szinte tüzel... és... - ekkor sóhajtott egyet – túl sokszor álmodtam ezzel a tüzes tekintettel kóborlásom éjjelei alatt...
- Tehát azt állítod, hogy te meg én... szóval, nagyon közel fogunk állni egymáshoz – szűrte le a lány a kész tényeket.
- Ha a szerelmet a szeretkezést és a megannyi együtt töltött éjjelekre gondolsz igen – felelte nyugodtan. – Nekem te vagy a jövő. Az egyetlen, aki megérti, miért vagyok az aki. Aki talán képes lenne, ha nem is teljes szívével, de szeretni.
- Szerelem... Miután közölték, hogy ezt sohasem ismerhetem meg és köteles vagyok kényszerházasságba vonulni, teljesen elejtettem. De tudod, egy magam fajta ember, aki ilyen sorsa van ítéltetve hogyan is gondolhatna másra. Tudom, fiatal vagyok és pimasz és...
- Vakmerő. De nem tudod mire vállalkoztál kicsi Viveka mikor bedobtad a neved a harcosok közé...
- Honnan? – nézett rá kissé megijedve, mert ezt senkifia nem tudta csak ő és az, aki intézte neki.
- Félelmetes, ha valaki vadidegenként többet tud rólad mi... - felelte ridegen majd ellépett a faltól és megindult felé. a lány kicsit megrezzent, majd még is kihúzta magát és várta, hogy odaérjen. Olyan közel állt meg mellette, hogy mikor megérintette a teste a testét úgy érezte a nagy forróságtól felordít ijedtében.
- Még is ki vagy? – szögezte végül felé a kérdést – túlságosan sok mindent tudsz rólam, te idegen...
- A tulajdonom vagy, de ha jobban tetszik el is mehetsz – fordult el majd elindult a barlang mélyébe – egyelőre hadd ne itt magyarázkodjak, ki vagyok. Majd ha biztonságba leszünk. Most pedig ha velem akarsz jönni, gyere.
   Elindult a sötétbe, a lány pedig szó nélkül követte őt. Akkor még nem is sejtette, de ezzel rálépett egy ösvényre, ami teljesen megváltoztatta az életét. Ahonnan már nem volt visszaút, de talán nem is akart visszafordulni.
   Azok után, hogy a férfi elmondta neki ő mit jelent a számára tudni akarta miért érzi magát ennyire különlegesen, ha a közelébe van. Miért ennyire titkolózó és még is miért jósolták őt meg neki, ha mást is megkaphatna kiváló harcosként...
 
Feltöltve: 2016.05.30.
jún 16, 2016
2016.12.25. 19:29, Beanne Vissza a bloghoz
Szólj hozzá te is!
Név:
E-mail cím:
Amennyiben megadod az email-címedet, az elérhető lesz az oldalon a hozzászólásodnál.
Hozzászólás:
Azért, hogy ellenőrízhessük a hozzászólások valódiságát, kérjük írd be az alábbi képen látható szót. Ha nem tudod elolvasni, a frissítés ikonra kattintva kérhetsz másik képet.
Írd be a fenti szót: új CAPTCHA kérése
 
Még nincs hozzászólás.
 

Köszönöm a kinézetet lindadesign-nonstop.hu oldalának.


Duguláselhárítás Debrecen    *****    Visszaszámlálás indul! A popzene 2018-as évét foglaljuk össze. Dalok, albumok, videoklipek.    *****    STAR STABLE ONLINE - R A J O N G Ó I O L D A L - Daisy Doveer - STAR STABLE ONLINE    *****    Aranysárkányok korának 617-edik esztendejében...    *****    If this is the end in fire we should burn together    *****    Keresett karakterek // Szerepjáték // Csatlakozz // Varázslat és Sárkányvér // Aneliath    *****    snowflakes in the wrong place    *****    ♛ ANELIATH ☉ varázslat és sárkányvér    *****    every monster was a (wo)man first    *****    Fedett lovardák,kör karámok, angol lovas bokszok, gép-takarmány tárolók gyártás,szerelését, építését vállaljuk!    *****    Meditációk az okkult életrõl    *****    SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP.SZEREZZ ÖRÖMET SZERETTEIDNEK KARÁCSONYRA,EGY SZEMÉLYISÉG ÉS SORS ANALÍZISSEL!VÁRLAK    *****    MINDIG SZÉP AJÁNDÉK EGY SZEMÉLYES HOROSZKÓP. Szerezz örömet SZERETTEIDNEK Karácsonyra egy tartalmas elemzéssel!    *****    A horoszkóp a lélek tükre, egyszer mindenkinek bele kell néznie. Tegyél egy próbát, én segítek az értelmezésben. Várlak!    *****    Rendelj szeretteidnek, asztrológiai elemzéseket, a 20-25 oldalas születési horoszkóp elõrejelzéssel,nagyon szép ajándék!    *****    Hamarosan, karácsony:rendelj, születési, elõrejelzési, párkapcsolati, fogamzási,hold horoszkópot, biotérképet ajándékba!    *****    szekelyhirdeto    *****    Te mit tennél, hogy a legnagyobb titkod, titok is maradjon?    *****    BLACK FRIDAY AKCIÓ!! Részletek ide kattintva!    *****    READ&SPEAK BLOG-Könyvek,filmek,sorozatok-Read&Speak Blog-rsblog.hu